Sunt og godt kosthold

Utsikten barnehage ønsker å være et sted hvor barna lærer sunne matvaner, om hvor maten kommer fra, og hvordan maten de spiser blir til.

Artikkel fra Lierposten: Sunn mat i små mager.

Barnehagen har en egen kokk/kjøkkenansvarlig som har ansvar for kjøkken, matinnkjøp og måltidene i barnehagen. Han streber etter å servere barna et sunt, godt og variert kosthold bestående av hjemmelaget mat. Vi prøver å gi samtlige barn matglede, gode opplevelser rundt måltidet, og ikke minst videreføre gode mattradisjoner.

Barna utfordres med smaksminner som sitter; matlukten, smaken av sauser og kraft laget fra bunnen av, skrelling og kutting av ferske grønnsaker og lukten av dette, servering av hjemmebakt brød og havregrøt med frukt til frokost.

Vi servere lokale råvarer etter sesong, så langt det er mulig, og har en grønnsakshage som barna dyrker og høster fra. Vi prøver oss litt på kompostering og undersøker hvordan mat blir til jord og jord om til mat.

Kokken lar barna delta i forberedelser og kjøkkenaktiviteter så lenge det er rom og tid for det i hverdagen. Vi håper å kunne bidra med kunnskap og matglede, ikke minst et godt forhold til et variert kosthold i de senere år i oppveksten til barna.

Barnehagen deltar i et prosjekt igangsatt av Lier Kommune; Sunne og Aktive Liunger (SAL).

Skriften nedenfor er hentet fra deres nettside.

Sunne og Aktive Liunger (SAL) er en modell for livsmestring med fokus på fysisk aktivitet, gode matvaner og trivsel i barnehage og skole.

Kilde: