SPURVENE

Velkommen til Spurvene! Vi er en avdeling der 2-åringene og de yngste 3-åringene tilbringer dager med glede, lek, musikk, god mat og læring . Her er det plass til 14 barn og 4 voksne.

Spurvene er en avdeling med stor boltreplass og mye aktivitet. På avdelingen har vi blant annet et dukkerom med kjøkkenkrok, ett baserom for fysisk utfoldelse og en formingskrok der barna kan velge å tegne, perle, pusle eller leke med plastelina. På avdelingen varierer vi lekestasjonene etter barnas interesse, for eksempel bilbane, duplobenk, byggeklosser og lignende. Vi har også lesekrok der barna kan sitte og lese sammen med en voksen. Barna setter stor pris på samlinger med musikkaktiviteter.

Vi er ute og leker hver dag på barnehagens område. En dag i uka går vi på tur med sekk og niste. I skogholtet like ved barnehagen, har vi en lavvo med ildsted. Dit er det akkurat passe langt å gå for små spurveføtter. Vi går ofte til maurtua oppe i skogen for å se hvordan mauren har det gjennom året. Av og til reiser vi med buss til biblioteket, eller andre spennende steder ute i den store verden!

Vi har et mål om at barna skal utvikle seg positivt i forhold til:

* andre barn og voksne, sosial kompetanse.
* fin- og grovmotorikk
* kreativitet
* hygiene
* språk
* naturen
* kosthold

Vår dagsrytme:

Kl 0645: Åpner barnehage/frilek
Kl 0800 - 0830: Frokost
Kl 0930 - 1100: Utelek/formingsaktivitet
Kl 1115: Håndvask og samlingsstund.
Kl 1130: Lunsj
Kl 1200: Bleieskift/ soving/ hvilestund. Frilek etter soving.
Kl 1445: Frukt
Kl 1515: Bleieskift/ frilek inne eller ute