MEISENE

Meisene er der de yngste barna på 1 til 2 år holder til. Her er det plass til 14 små Meiser og 4 voksne som tilbringer mange gode dager sammen. Hos oss har vi fokus på de små tingene. Våre dager er fylt med omsorg, lek, utforskning, humor og glede. Det er her vi legger grunnlag for trygghet, god sosial utvikling og videre læring.

Vi leker mye på gulvet og har en avdeling som gir rom for utforskning, toddlerlek og kroppslig utfoldelser. Ute gjør vi oss kjent med uteområdet så sant været tillater det. Rett utenfor barnehagen har vi et fint skogsområde som gir muligheter for små oppdagelsesferd og eventyr. Her utforsker vi og studerer naturen, og det årstidene har å by på. Vi har blant annet vår egen maurtue som vi følger med:

Mauren

Liten?
Jeg?
Langt ifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst.
Er du større enn deg selv kanskje?
(Inger Hagerup)

Utenfor gjerdet har vi en liten leirplass med lavvo. Barnehagen har fokus på sunn mat. Vi lager grøt, smører brødskiver, og har flere varme måltider i uken. På ettermiddagen får barna et fruktmåltid. Vi er opptatt av at alle måltidene skal være felles så langt det lar seg gjøre. Trygghet, sosial kompetanse og en positiv læringsarena er fokuset i vårt arbeid. Dette året har vi som årets tema:

«Verden rundt oss»

Barna skal få mulighet å møte, og bli kjent med seg selv, hverandre og omverdenen.

DAGENE PÅ MEISENE SER SLIK:

06.45: Barnehagen åpner. Frokost og avdelingen gjøres klar.
08.00: Frokost. Vi spiser hjemmelaget brød med pålegg.
08.30: Frilek inne.
09.30: Dagens aktiviteter. Frilek/aktiviteter ute eller inne, grupper, tur i nærmiljø.
11.00: Vi spiser lunsj. Vi spiser som regel brødmat. På onsdager spiser vi varm lunsj.
11.30: Bleieskift og stell.
12.00: Barna sover ute i vognene sine.
14.30: Bleieskift og stell.
14.30: Fruktmåltid. Barna får frukt hver dag etter soving.
15.00: Frilek ute eller inne
17.15: Barnehagen stenger – takk for i dag!

Handlingsplan 2017/18

Velkommen til Meisene!