Sunt og godt kosthold

Utsikten barnehage har fokus på et sunt og godt kosthold. Vi ønsker at barnehagen skal være et sted hvor barna lærer sunne matvaner, om hvor maten kommer fra, og hvordan maten de spiser blir til.

Artikkel fra Lierposten : Sunn mat i små mager.

Vi serverer ofte ferskt brød  og de eldste barna får smøre maten sin selv. Ved siden av brød og pålegg får barna spise så mye grønnsaker de selv ønsker. På ettermiddagen får barna servert et stort frukt og grønnsaksmåltid. Til alle måltider serverer vi vann og melk.

Vi er så heldige å ha en egen kokk/kjøkkenansvarilg som har ansvar for kjøkken, matinnkjøp og måltidene i barnehagen. Bård William tilbereder sunn og god mat fra bunnen av flere dager i uken og barna får mulighet til å delta på kjøkkenet; de baker rundstykker, skjærer frukt og hjelper til på kjøkkenet sammen Bård eller andre voksne.

I forbindelse med bursdagsfeiringer i barnehagen har vi valgt å redusere sukkerholdige matvarer. Barna har med seg noe sunt og godt som vi spiser eller drikker under bursdagssamlingen. For eksempel; fruktsalat med eksotiske og spennende frukter, smoothies, melonpinnsvin med fruktspyd og pizza snurrer. Her er det bare fantasien som stopper en, på hver avdeling henger det et inspirasjonshefte.

Vi oppfordrer alle til å ha med sunn mat i matboksen på turdagene!

Bra Mat i Barnehage