Våre fine leirplasser

Utsikten barnehage har skogen som nærmeste nabo og to leirplasser som er flittig i bruk. Barna får mulighet til å utforske, lære om, og nyte naturen i alle årstider og på egne premisser.

De to leirplassene har bålplass og lavvo eller telt. Den "store" leirplassen har gapahuk, telt med vedovn og utedo. Her er det alltid mye å finne på og flott for barna å utfolde seg. Klatring i trær, husking, balansering og hyttebygging er noen av aktivitetene som er populære.

Hakkespetten, avdelingen for de eldste barna, bruker den "store" leirplassen mest. De tilbereder varm mat over bål og barna får være med på matlagingen. Da er det ekstra stas å smake på ”Heksesuppen” eller foliebakt ørret! Som oftest sitter vi rundt bålet og spiser, men er det kaldt og guffent vær setter vi oss inn i det varme teltet.

Den "lille" leirplassen ligger like utenfor barnehagens uteareal og brukes av alle avdelingene i barnehagen.

Leirplassene brukt sommer som vinter. Her har vi eventyrstunder, adventsamlinger, bursdagsfeiringer og sangsamlinger.