Velkommen til Utsikten barnehage

Utsikten Barnehage er en foreldre-eid barnehage som åpnet 26. september 2005. Barnehagen har fokus på et sunt kosthold og friluftsliv, og har en Reggio Emilia inspirert tilnærming til barn og barndommen.

"Det man hører glemmer man, det man ser husker man, det man gjør forstår man"
- Loris Malaguzzi -

Utsikten Barnehage holder til i rolige omgivelser på toppen av Lierbakkene på Reistad i Lier, med skogen som nærmeste nabo.

Nærhet til naturen gir oss utallige muligheter for kreativ lek og utfoldelse; vi har to leirplasser med lavvo og militærtelt som vi bruker aktivt. Det er mange flotte turområder i nærheten som vi bruker som leke- og læringsarena. Barnehagens uteområdet består av mye naturtomt. I uteområdet har vi klatregrotte, Tarzanløype, lekehus, husker, sandkasse og akebakke som gir  muligheter til utfoldelse og lek.

Det er opp til 72 barn på huset, fordelt etter alder, på 4 avdelinger.

Avdelingene på huset er store og lyse. Rommene benyttes til varierte aktiviteter som fremmer bevegelsesglede, sanseerfaring, og gir mulighet for læring og mestring.

Vi har fokus på sunt og godt kosthold, har egen kokk/kjøkkenanvarlig på huset og serverer grøt og varme måltider flere ganger i uken.

Personalet består av kvinner og menn i aldersgruppen 20-60 år. Vi er en engasjert og glad gjeng som vet å bruke hverandres positive sider.

Vi holder åpent hele året, bortsett fra fem plandager, helligdager og de to siste ukene i juli.