Velkommen til Utsikten barnehage

Utsikten Barnehage er en foreldreeid barnehage som åpnet 26. september 2005. Vi er inspirert av Reggio Emilia filosofien og har fokus på friluftsliv og et sunt kosthold.

"Det man hører glemmer man, det man ser husker man, det man gjør forstår man"
- Loris Malaguzzi -

Utsikten Barnehage  holder til i rolige omgivelser på toppen av Lierbakkene. Vi ligger på  Reistad i Lier og har skogen som nærmeste nabo.

Skogen gir oss utallige muligheter for kreativ lek og utfoldelse. Vi har to egne leirplasser med lavvo og militærtelt som vi bruker aktivt. Vi har mange flotte turområder i nærheten og det er viktig for oss å bruke naturen som leke- og læringsarena. Barnehagens uteområdet  består av mye naturtomt. I uteområdet har vi klatrestativ, husker, sandkasser og akebakke som gir mange muligheter til utfoldelse og lek.

Utelek

Det er plass til 75 barn fordelt etter alder på 4 avdelinger.

Avdelingene på huset er store og lyse. Rommene benyttes til varierte aktiviteter som fremmer bevegelsesglede, gir allsidig bevegelseserfaring, sanseerfaring og mulighet for læring og mestring slik som er beskrevet i rammeplanen for barnehagene.

Vi har fokus på sunt og godt kosthold, har egen kokk/kjøkkenanvarlig på huset og serverer varme måltider flere ganger i uken.

Personalet består av kvinner og menn i aldersgruppen 20-60 år. Vi er en engasjert og glad gjeng som vet å bruke hverandres positive sider.

Vi holder åpent hele året, bortsett fra fem plandager, helligdager og de to siste ukene i juli.