Frukt og nøtterundstykker
(Kan også bli til to brød)
300 g hvetemel
150 g grovt rugmel
60 g valnøtter
60 g hasselnøtte
rosiner
50 g 50g aprikos og/eller svisker
6-7 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 dl olivenolje
2 ss honning – kan sløyfes
solsikkekjerne – kan sløyfes
linfrø – kan sløyfes
Bland mel, salt og gjær. Tilsett nøtter, frukt, linfrø og solsikkekjerner. Smelt honning i litt av vannet. Tilsett vannet litt etter litt. Deigen er ganske klissete. Heves til dobbelt størrelse. Stekes midt i ovnen på 200 grader ca. 15 minutter. Brøden stekes 40-50 minutter.
Ost- og skinkemuffins
(ca. 40 stk)
10 dl mel
10 dl sammalt hvete – fin eller grov
8 ts bakepulver
2 ts salt
4 ts paprikapulver
400 g revet ost
400 g kokt skinke
8 egg
8 dl melk
4 dl oliven olje/smeltet smør
Oppå: 4 dl revet ost og evt. 8 ts oregano
Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne food processor. Tilsett ost og skinke i strimler. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet. Fordel røren i muffinsformene (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø på revet ost.Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.